Historiek - Geschiedenis

Mij even voorstellen. Ik ben Ludovicus Van De Wouwer, ben geboren te Zandvliet in het jaar 1951 en sinds 2011 met pensioen.

Ik ben opgegroeid bij mijn grootouders en vermits mijn grootvader Cornelius Roelants een fervent duivenmelker was, mag ik wel zeggen dat ik het duivenmelken met de paplepel heb binnengekregen. Als peuter zat ik reeds op de duivenhokken van mijn grootvader, die zowel de vitesse, halve fond, fond en grote fond speelde, en van hem heb ik alle kneepjes van de duivensport geleerd.

In 1980 zijn we verhuisd van Zandvliet naar Berendrecht. Gelijktijdig met onze nieuwe woning was ook het duivenhok klaar zodat we nooit zonder duiven zijn geweest. Destijds had ik mij toegelegd (en met succes mag ik wel zeggen) op de halve fondvluchten. Er werden verschillende eerste prijzen gewonnen in het Grensverbond maar de uitschieter was toch wel de 1ste provinciaal Orléans van 3807 oude duiven in 1988. Door de uitbreiding van de speelstraal naar het oosten ben ik overgeschakeld naar de fond, en voornamelijk naar de grote fond(overnacht)vluchten. Daar komt de kwaliteit van de duif nog beter tot zijn recht en minder de ligging. Toen ik eind jaren 90 op zoek was naar de lange afstandsvliegers ('t is toch een speciaal soort duiven) ben ik terecht gekomen bij Jan Lijnders in Reuver - Nederland. Jan was de schatbewaarder van het pure zwarte Van Wanroy goud. Enkel wat fondbloed van Bakker Barendregt, Eijerkamp-Muller en Jef Schellekens heeft hij in zijn stam ingekruist. Ik was onmiddellijk weg van deze kilometervreters. Goed gebouwd, zachte pluimen, krachtige spieren, prachtige ogen en een enorme uitstraling. Dat waren de duiven die ik wilde en regelmatig verhuizen nog enkele Van Wanroy-duiven naar mijn kweekhok.

Momenteel lopen de Van Wanroy's voor 60 % als een rode draad door mijn kolonie. Sinds die inbreng en de kruising van deze duiven met het beste ras van Struyf François (nationaal kampioen Grote Fond 2006) - Brands Jimmy (nationaal kampioen Grote Fond 2000) - Huygen Karel en Jongenelen Constant zijn de prestaties flink de hoogte ingeschoten. De laatste jaren werd het kweekhok aangevuld met duiven van Eddy Korsten (lijn bronzen vleugel winnaar 2002) - Frans van den Heuvel (ras Jan Theelen ) - Vermeulen Fernand (ras Noel Peiren) en duiven van Van Kooten - Van Bemmel


Nieuwsflash: